Yağlıdere Ziraat Odası > Haberler > TARIM DANIŞMANLARIMIZ TARAFINDAN ÇİFTÇİLERİMİZİ BİLGİLENDİRME ZİYARETLERİMİZ SÜRÜYOR

İlçemiz Köy ve Mahallelerinde üreticilerimizi ziyaretlerimiz sürüyor. Ağustos ayı itibari ile Fındık’ta hasat, harman, depolama, ve aflatoksin oluşumu konularında çiftçilerimize uyarılarda bulunuldu. Bir yıl fındıkla yatıp fındıkla kalkan üreticinin emeğinin artık hasat zamanı gelmiştir. Ancak; hasat ederken bir yıllık emeğinin karşılığını tam alabilmesi için, fındığının tam hasat olgunluğuna gelmiş olmasına önem vermelidir. Çünkü tam olgunlaşmadan hasat edilen fındıkların iç randımanı düşer, buruşuk oranı artıp depolanma süreleri kısalmaktadır. Hasat edilen fındıkların harmanlaması ve depolamasında da kalitenin korunması için belirlenen şartlara uyulması hem üreticinin hem de ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacaktır.