Yağlıdere Ziraat Odası

Yağlıdere Ziraat Odası > Haberler > Örnek Bahçe Çalışmalarımız Devam Ediyor.

Örnek Bahçe Çalışmalarımız Devam Ediyor.

Fındıkta verim artışına yönelik çalışmalar kapsamında İlçemiz Ahallı Mahalesi'nde oluşturulan Örnek Bahçemizde çalışmalarımız devam ediyor.

Mart ayında bitkilerin ihtiyacı olan besin maddeleri yani gübre toprağa verilmelidir. Özellikle azotlu gübrelerin tavsiye edilen miktarının yarısı bu ay içinde, çiftlik gübresinde olduğu gibi, dal izdüşümlerine serpildikten sonra 5-10 cm derinlikte çapalanarak toprağa karıştırılmalıdır.

Gübrelerin çapalanarak toprağa karıştırılması ile hem gübrenin yararı sağlanmış; hem de kışı toprakta geçiren çeşitli zararlı böceklerle kültürel mücadele edilmiş olur.

Kıştan zarar görmüş sürgün ve dalların ayıklanması yine bu ayda yapılmalıdır. Yukarıda bahsedilen çalışmalar Ziraat Mühendisimiz tarafından örnek bahçemizde uygulanmıştır.

Detaylı bilgi almak ya da eğitim programına katılmak isteyen çiftçilerimizin bizimle iletişime geçmelerini  rica ederiz.