Yağlıdere Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Yağlıdere Ziraat Odası > Haberler > İHTİYACIMIZ KADAR ÜRÜN SATALIM, EMANETE FINDIK VERMEYELİM.

İHTİYACIMIZ KADAR ÜRÜN SATALIM, EMANETE FINDIK VERMEYELİM.

DEĞERLİ ÇİFTÇİ KARDEŞLERİM;
Fındık hasadında sona gelmemize rağmen, fındık üzerine oynanan büyük oyunlar sebebi ile henüz piyasada oluşan fiyatların bizi memnun etmesi imkansızdır. 
Geçtiğimiz sezonun sonlarına yaklaşırken , İtalyan Ferrero Firması, fındık fiyatı yükselmesin, yeni üretim döneminde yüksek fiyat sirkülasyonu olmasın diye 20 bin ton kabuklu fındık alımını 10.50 TL gibi çok düşük bir fiyat karşılığında 2018 Eylül ayına ertelemiştir. Bu yılki rekoltenin ne kadar düşük olduğu gözler önündedir. Bugünün şartlarında döviz kuru ile karşılaştırıldığında fındık fiyatının en az 17-18 TL olması gerekir. 
Yine aynı tekel firma bu yıl mahsulüne 11.25 Kr gibi komik ötesi bir fiyat açıklayarak, biz çiftçilerin emeğini çalmak istemektedir. Burada amaç çok açık. Bu tekel firma kendisine satış yapan aracı firmaların daha az zarar etmesini sağlamaya çalışmaktadır. Çiftçinin emeğini bedavaya satın almak istemektedir. Rekolte 750 bin ton iken 9,25 tl fiyat ile 250 bin ton kabuklu fındık alan bu firma bu yıl rekolte 450 bin ton civarında ancak varken 11,25 tl fiyat açıklayarak piyasayı düşürmek, biz çiftçileri sömürmek peşindedir. 
Değerli dostlar ne kadar haklı olduğumuz açıkça ortadadır. Emeğimize sahip çıkalım. Hepimizin sıkıntıları var bölgemizin tek geçim kaynağı fındık fakat bu fiyatları kabul etmemeliyiz. Emeğimize hak ettiği değerin verilmesi için uğraş göstermeliyiz. İHTİYACIMIZ KADAR ÜRÜN SATALIM, EMANETE FINDIK VERMEYELİM.