Yağlıdere Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Yağlıdere Ziraat Odası > Haberler > Küçükköy ve Tepeköy Mahallesi'nde Kivi Üreticileri Ziyaret Edildi

Küçükköy ve Tepeköy Mahallesi'nde Kivi Üreticileri Ziyaret Edildi

 İlçemize bağlı Küçükköy Köyü ve Tepeköy Mahallesinde kivi üretimi yapan çiftçilerimiz Yönetim Kurulu Başkanı Sezai ÇAĞLAR tarafından  ziyaret edildi.  Ziyarete, kivi bahçesi hakkında; bahçenin kurulumu, bakımı, yönetimi, kivinin yaş tüketiminin dışında farklı sunumları (meyve kurusu, reçel vb.), pazarlama, hasat ve verim hakkında bilgiler verildi. 

Çağlar; Kivi ilçemiz iklim ve toprak yapısına uygun bir meyvedir, eğitimli bir şekilde yapılacak kivi üreticiliği ekonomik anlamda çiftçilerimize kazanç sağlamaktadır. Her yıl Kasım ayı itibari ile başlayan kivi hasadı bu sene havaların sıcak ve kurak gitmesinden dolayı erken başladı. 

Geçen sezona göre kivi fiyatında artış beklenildiğini ifade eden Çağlar, "Bu sezon kivi, fiyat açısından üreticisinin yüzünü güldürecektir. Geçen yıllarda olduğu gibi kivi fındıktan sonra en çok üreticisine kazandıran ürün olacaktır." dedi.

Kivinin her zaman kazandıran ve masrafı az bir ürün olduğuna dikkati çeken Çağlar, üreticilere mümkün olduğunca üretim sahalarını genişletmelerini, arazisi uygun olanlara ise kivi dikmeyi tavsiye etti.

Çağlar, kivinin hasadında dikkatli olunmasını isteyerek, "Kivi kesinlikle yere atılmamalı. Plastik kasalara konulmalı, kiviyi sınıflandırarak hasat etmek gerekiyor. Üreticilerimiz buna dikkat ederlerse satış sırasında herhangi bir sorunla karşılaşmazlar." ifadesini kullandı.