Yağlıdere Ziraat Odası > Haberler > Fındıkta Budama, Kök ve Dip Sürgünü Temizliği Konulu Uygulamalalı Eğitim Toplantısı

İlçemiz Oruçbey Mahallesinde ziraat mühendisimiz Tuncay Birinci ve İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü mühendisleri tarafından “Fındık’ta Budama, Kök ve Dip Sürgünü Temizliği” konulu uygulamalı eğitim programı düzenlenmiştir. Ekim ve Kasım ayları gelecek yıl ürününe hizmet etme aylarıdır. Öncelikle fındık dalları ayıklanmalı kurumuş, kırılmış veya verimden düşmüş dallar hatta ocaklar çıkarılarak yerleri yeni genç kök sürgünlerine bırakılmalıdır. Bu arada gereksiz kök sürgünleri de ayıklanmalıdır. Öte yandan kışlık gübre adı verilen fosforlu ve potasyumlu gübrelerin toprağa verilme zamanı da Ekim - Şubat aylarıdır. 3 yılda bir verilen fosforlu ve potasyumlu gübreler, dal izdüşümüne gelecek şekilde 10-15 cm derinlikte açılacak 20-30  çukura atılarak kullanılmalıdır. Eğitim toplantımıza katılım gösteren çiftçilerimize teşekkür ediyoruz.